Nieuws

Stem op het Babbelbad van Huis van het Kind Grimbergen!

Babbelbad heeft jouw stem nodig!

Het leuke project Babbelbad van het Huis van het Kind leert
Grimbergse kinderen spelen met de Nederlandse taal.

Help ons om de gouden kinderschoen 2018 te winnen en stem voor Babbelbad.
Je kan stemmen van 23 april tot 21 mei 2018.

babbelbad.jpgstemknop babbelbadgouden kinderschoen

Meer info over babbelbad vind je op de website van het Huis van het Kind Grimbergen.

Met veel dank van de kinderen en de enthousiaste babbelbadvrijwilligers.

(Gezinsbond Grimbergen is partner van het Huis van het Kind Grimbergen)

Bioscoopcheques Kinepolis online aan te kopen

Je kan al jaren op zo'n 640 verkooppunten bij een vrijwilliger in je buurt terecht voor een bioscoopticket met spaarkorting. Dat blijft zo, en zo'n papieren voucher blijft zeker een leuk idee onder de kerstboom.
Je kan nu ook vouchercodes voor Kinepolis online bestellen via onze gloednieuwe voucherwebshop.

Surf naar www.gezinsbond.be/ledenvoordelen en kijk verder bij bioscoopcheques.
Zoals bij je verkooppunt betaal je 10,50 euro. Er wordt automatisch 2 euro spaarkorting per gekocht ticket in je online portemonnee geplaatst. Zoals bij alle andere spaarkortingen kan je dit vanop diezelfde website nakijken op je mijn.gezinsbond pagina.
Je krijgt via mail het bestelde aantal vouchercodes toegezonden. Hiermee kan je naar keuze online je plaatsen boeken bij de Kinepolis van je keuze, of een print van je vouchercodes meenemen en ter plaatse bij Kinepolis inruilen voor een ticket.

Bonnenboekjes 2018

Beste leden,

vorig jaar werden de gewesten binnen de Gezinsbond hertekend, waardoor het oude gewest Asse-Halle-Vilvoorde gesplitst werd. Onze afdeling valt nu binnen het nieuwe gewest Vilvoorde.

Het bestuur van het gewest Vilvoorde heeft ervoor gekozen om niet langer samen met gewest Asse-Halle een bonnenboekje uit te geven, maar daarvoor aansluiting te zoeken met het gewest Mechelen. Dit biedt meer voordelen voor onze leden: zo heb je meteen alle bonnetjes voor onder andere de grote winkelstad Mechelen. In het gewest Asse-Halle ligt immers geen winkelstad van hetzelfde kaliber als Mechelen...

De bonnetjes van onder andere Grimbergen zitten dus wel degelijk in het boekje van Mechelen dat je onlangs gekregen hebt: ga maar kijken naar de bonnen 91 en 92 (en 93 voor een handelaar uit Vilvoorde). We zijn trouwens nog heel hard op zoek naar extra "gezinsvriendelijke" handelaars die in ons spaarsysteem willen instappen. Als jij als "goede klant" een lokale handelaar kent die de extra promotie via de Gezinsbond wel ziet zitten (in het ganse gewest Vilvoorde bijna 4.500 gezinnen die lid zijn en in het gewest Mechelen meer dan 10.000 gezinnen die allemaal een bonnenboekje krijgen), mag je ons dat gerust laten weten!

Als er gezinnen zijn die toch nog een boekje van het gewest Asse-Halle zouden willen ontvangen, mag je een seintje geven aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Hij bezorgt er dan zo snel mogelijk ééntje.

De verdeling van de Bonnenboekjes 2018 is in volle gang maar heeft een kleine vertraging opgelopen door een overlijden in de naaste familie van onze "koerier". Alvast dank voor uw begrip!

Nieuwe tarieven bij De Lijn: een nieuwe vergelijking voor de gezinnen!

Duurzame mobiliteit voor àlle gezinnen blijft een speerpunt voor de Gezinsbond. 

Reeds sedert februari 2016 kunnen àlle gezinnen die lid zijn van de Gezinsbond een "Lijnkaart" aankopen met 10% spaarkorting!  De Lijnkaart is geldig voor 10 ritten (1 rit = maximum 60 minuten) op alle bussen en trams van De Lijn, uitgezonderd deze op de Limburgse "snellijnen".

In februari 2017 stijgt de prijs van de Lijnkaart naar 15 Euro, onze leden krijgen vanaf dan 1,50 Euro korting in hun online portemonnee.

 


Wij maken graag voor u even een kleine vergelijking tussen de verschillende vervoersbewijzen die je kan gebruiken bij De Lijn, maar laten de abonnementen even buiten beschouwing want die zijn uiteraard voor dagelijks gebruik het goedkoopst:

- biljet enkele rit (in het voertuig of de Lijnwinkel): 3,00 Euro
- SMS-ticket: per rit betaal je 2,00 Euro (+ eventuele kosten voor de GSM-operator)
- M-ticket (via een app die je moet downloaden op je GSM met internetverbinding): per rit betaal je 1,80 Euro
- Lijnkaart via Gezinsbond: per rit betaal je 1,35 Euro

Een rit die je betaalt met een Lijnkaart aangekocht bij de Gezinsbond is dus maar liefst 55% goedkoper dan het gewone ticketje dat je in de bus/tram/metro of in de Lijnwinkel koopt, 32,5% goedkoper dan een SMS-ticket en 25% goedkoper dan een M-ticket!  Je kan de Lijnkaart ook met meerdere personen gebruiken, bijvoorbeeld als je met enkele vrienden of vriendinnen dezelfde rit maakt.  Je ontwaardt dan de Lijnkaart zoveel maal als er personen meerijden...  De Lijnkaart verliest zijn waarde daarenboven niet na een bepaalde periode!


 

Leden van de Gezinsbond hebben zo dus wéér een extra voordeel!

De Lijnkaart is beschikbaar in het lokale verkooppunt van de Gezinsbond Grimbergen.  Wil jij er als lid van onze afdeling één of meerdere aankopen, neem dan vooraf even contact op met Godelieve om zeker te zijn van de beschikbaarheid van de Lijnkaart (in geval van tijdelijke onbeschikbaarheid vermijd je zo een nutteloze verplaatsing en tijdverlies)!

Lokaal verkooppunt Grimbergen:
Godelieve De Smedt
Bokspoel 9 - Grimbergen
Tel: 02 270 97 09
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.