pimpelmees nestkastjeBouw je eigen nestkastje!

Vogels zoeken je tuin op voor veiligheid, voedsel en een plek om te broeden. Al volstaat een nestkast alleen niet om een vogelgezin gelukkig te maken. Vogels moeten een tijdje wennen aan een nieuw nestkastje. Je kan het nestkastje ook het ganse jaar laten hangen want sommige vogels brengen er graag de winter door.

Natuurlijk moeten we het nestkastje hoog genoeg plaatsen zodat onze gevleugelde vriendjes veilig zijn voor de katten. Zoek alvast maar een veilig plekje in je tuin!

Welk materiaal heb je nodig ?
De Gezinsbond en KWB zorgen voor het nodige hout voor het maken van het nestkastje.

Breng zelf mee:
Hamer, nagels 50 mm of schroeven 40 of 50 mm, boormachine en houtboor.

Wil je het nestkastje graag een kleurtje geven, breng dan ook beits en borstel mee. OPGEPAST ! HET PRODUCT MAG NIET GIFTIG ZIJN VOOR DE VOGELS !

Praktisch:

- Wie: Wij verwachten opa’s / vaders / oma’s / moeders met kinderen en/of kleinkinderen.

- Wanneer en waar: zaterdag 11 februari 2017 van 14 tot 17 uur in de Charleroyhoeve.

- Prijs : 3 euro per kind. Drankje inbegrepen voor de kinderen. Volwassenen kunnen drankjes verkrijgen aan democratische prijzen.

- Inschrijven per e-mail vóór 27 januari 2017: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. voor de leden van KWB Grimbergen en This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. voor de leden van de Gezinsbond.

Het aantal deelnemers is wel beperkt, leden Gezinsbond en KWB hebben voorrang, schrijf dus snel in!