Activiteiten

Wat moet ik nu geloven dokter? - Lezing Dr. Hendrik Cammu

Gezinsbond Grimbergen-Beigem organiseert in samenwerking met Huis van het Kind Grimbergen en Gemeente Grimbergen:

 

Lezing door dokter Hendrik Cammu (gratis)

 

Dokter Hendrik Cammu wat moet ik nu geloven

 
Dokter Hendrik Cammu brengt een heldere synthese van de kennis over eten en bewegen. We vinden een gezonde voeding en goed bewegen steeds belangrijker, maar verliezen de weg in de stroom van nieuwe, soms tegenstrijdige onderzoeken over voeding en beweging. Wat moeten we nu geloven? Wat is echt gezond?
 
Dr. Cammu gaat in zijn uiteenzetting 'Wat moet ik nu geloven, dokter?' op zoek naar de beste versie van de waarheid over voeding en bewegen'. Op een wetenschappelijk onderbouwde maar toegankelijke manier legt hij uit wat de rol is van voeding voor onze gezondheid en onze levensverwachting. De 'waarheid' over voeding, beweging en gezondheid is heel genuanceerd en vaak een kwestie van gezond verstand. 'Met mate en gevarieerd eten' blijft veruit het belangrijkste voedingsadvies.
 
Graag inschrijven via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of per telefoon 02 260 12 61 met vermelding of u al dan niet een attest van aanwezigheid nodig heeft.

Spel- en sportkampen 2019

sportkamp 001

Een aangename & speelse kennismaking met een ruim assortiment aan spel en sport voor uw kinderen van 4 tot 14 jaar!

Wat?

Spel- en sportkamp: initiatie van een 20-tal sporten onder deskundige begeleiding.

Wanneer?

maandag 8 april tot vrijdag 12 april 2019
maandag 8 juli tot vrijdag 12 juli 2019
maandag 5 augustus tot 9 augustus 2019

Hoe laat?
Elke dag van 9.00 uur tot 16.00 uur. Er is opvang voorzien vanaf 7.30 uur tot 17.30 uur. (Mogen wij u beleefd vragen zich strikt aan deze uren te houden!!)
Waar? Vrije Basisschool ‘Prinsenhof’, Prinsenstraat 17 - 19, Grimbergen

Meebrengen?

Kledij: short, trainingspak, t- shirt, sweater, regenvest, sportschoenen. (Voorzie de kledingstukken van uw kind van een naamlabel a.u.b.)
Eten: lunchpakket (Geen snoep of drank. Wij voorzien voldoende drank en een versnapering in de voor- en namiddag.)


Geïnteresseerden kunnen zich schriftelijk of (het liefste) via email inschrijven bij Gerald Bastin, Bokspoel 9, 1850 Grimbergen of skgb.grimbergen at telenet.be
Voor het paassportkamp kan je inschrijven tot 15 maart en
voor de zomerkampen tot 15 juni. Er worden max. 100 deelnemers per kamp toegelaten, dus kunnen de kampen al “volzet” zijn vóór die data.

De prijs bedraagt € 105 per kamp voor leden van de gezinsbond en € 135 voor niet-leden. De betaling gebeurt d.m.v. overschrijving op het
rekeningnr. BE41 9799 5263 7510 (met melding van naam en voornaam van het kind). De inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag.

Opzeggen kan enkel mits voorlegging van een medisch attest. Het teruggestorte inschrijvingsgeld wordt verminderd met € 25,00 voor administratieve kosten zoals verzekering, aankoop geschenk, overtallig aantal monitoren, ...

Inschrijven kan met dit inschrijvingsformulier.

Zoals je het op het inschrijvingsformulier kan zien, mag je je voorkeur uiten inzake “groepsindeling”. In eerste instantie worden de groepen uiteraard ingedeeld volgens geboortejaar, maar binnen de mate van het mogelijke trachten we ook rekening te houden met uw persoonlijke wensen.
Dit wil zeggen dat het nutteloos is om als voorkeur te vragen dat een broer en een zus die bijvoorbeeld één of twee jaar verschillen in leeftijd in dezelfde groep in te delen. Maar wel om bij de groep van bijvoorbeeld een buurjongen of –meisje van een klas hoger of lager te mogen aansluiten.
Weet dat je alles mag vragen, dat we er alles aan doen om iedereen gelukkig te maken, maar dat we, vooral, alles willen doen voor het geluk van het kind!
Aarzel dus zeker niet te vragen, te zeggen (schrijven), suggesties te geven… we zullen er alles aan doen…

Infoavond "Mediawijsheid"

In samenwerking met het Huis van het Kind Grimbergen organiseert de Opvoedingswinkel een nieuwe infoavond over een nieuw fenomeen bij onze jongeren in onze huidige maatschappij. Warm aanbevolen!

Deelname is gratis, maar de organisator weet graag hoeveel stoelen voorzien moeten worden. Inschrijven is daarom verplicht en kan via telefoon op 0499 88 69 05 of via e-mail op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

flyer mediawijsheid 2018 1flyer mediawijsheid 2018 2

Bos op Stelten 2018: workshop door Gezinsbond!

Bos Op Stelten (3-12 jaar) – zo. 28/10/2018

Een magisch familiefestival rond verborgen schatten in het prachtige Grimbergse Prinsenbos

logo BOSopSTELTEN210x190mm

 

Bos Op Stelten staat opnieuw garant voor een feeëriek cultuurfestival op een groene locatie in hartje Grimbergen. Het Prinsenbos is die dag de place to be voor gezinnen om op ontdekking te trekken langs tal van magische figuren en mysterieuze acts, verscholen doorheen het groene gebladerte maar ook opduikend in het museum, de Donjon van het Prinsenkasteel, het gemeentehuis,...

De voorstelling ‘Sonderlich & Zonen’ (8+) van Theater Tieret vertelt de grappige en ontroerende familiegeschiedenis van een clan bohemiens. Hou je meer van ridderavonturen of net helemaal niet? ‘Held op Sokken’ (5+) is zonder twijfel iets voor jou! Draken verslaan, prinsessen uit torens bevrijden, op de vuist gaan met ridders uit een vreemd en vijandig land – dat hoeft voor ridder Roderik allemaal niet. Trek je kousenvoetjes aan en ontdek waarom Roderik de stoerste ridder van al is! Voor wie meer van magie houdt is er ook vanalles te beleven. Goochelaar Jahon heet je welkom in de meest betoverende tent van het circus in ‘Hooggeëerd publiek’ (4+). Of... bezoek de mysterieuze onderzoeker ‘Movo’ (5+) in zijn duister atelier vol uitvindingen en geheimen. Voor de ‘Muzikale vertelling van Koningin Fabella en haar praatgrage dieren’ (4-8j.) word je uitgenodigd in de Donjon van het oude Prinsenkasteel. Wie wil er nu niet naar de fluwele gezangen van een koningin luisteren en dat in een echt kasteel?! En voor de allerkleinsten is er Lejo, je weet wel: het beroemde vingerpopje! ‘Hands up!’ (3-5j.) is een vrolijke woordeloze voorstelling, boordevol muziek.

Laat je verbazen door magische acts langs de idyllische paadjes zoals Skydreams en Ironwings. Breng een bezoekje aan de ‘Remix, Hoera!’ – een heuse feestfabriek – en leer hoe men vroeger vuurmaakte van de experten van het MOT. Steek je handen uit de mouwen tijdens spannende workshops en maak je eigen toverstaf of kleurrijke glasramen bij ‘Magic unik’! 

Laat je verrassen door prachtige locatievoorstellingen en probeer een keuze te maken in de meer dan 70 workshops en animaties, voor deze vierde editie speciaal overgoten met een vleugje magie en mysterie.

Tickets voor dit familiefestival zijn te koop bij:

Cultuurcentrum Strombeek
Gemeenteplein z/n, 1853 Grimbergen

Tel. 02 263 03 43 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Meer
informatiehttps://www.ccstrombeek.be/bosopstelten2018

Bij aankoop van een festivalticket (€9 en €8 leden Gezinsbond) kan je deelnemen aan alle activiteiten voor jouw leeftijd. Wel best vooraf inschrijven voor voorstellingen en workshops want vol is vol.  De dag zelf kan je tussendoor vrij deelnemen aan de vele doorlopende activiteiten en animaties in het domein Guldendal en het Prinsenbos.