Activiteiten

Diep in het Bos

Diep in het Bos

een verteltocht met oeroude verhalen in een hedendaags jasje

Afbeelding activiteit diep in het bos

Verhalen over het bos intrekken, over huppelen op het witte stenenpad, vlinders najagen, verboden beken oversteken … en in slaap vallen. Wakker worden in het donker en alleen in de verte nog een lichtje zien … Daar moeten we naartoe!

Veerle Ernalsteen en Hilde Rogge, twee rasvertellers, putten uit oeroude verhalen van overal en stoppen ze in een hedendaags jasje. Ze vatten de verteltocht aan en gidsen je door de gevaren en avonturen van het bos en het leven. Vrolijkheid en spanning wisselen elkaar af. Gewapend met humor, speelse frisheid en deugnieterij in de rugzak, wijken ze af en toe van het rechte pad af.

Speladvies: Frank Degruyter

 

Praktisch:

  • zondag 26 januari 2020 10u30-11u45
  • Doelgroep: Gezinnen van 6 tot 106 jaar
  • Locatie: Charleroyhoeve, Lierbaan 16, 1850 Grimbergen
  • Nodig: warme kledij en laarzen
  • Prijs Gratis
  • Organisatie: Gezinsbond Grimbergen in samenwerking met Huis van het Kind Grimbergen
  • Deelnemen: Inschrijving verplicht vóór 19 januari 2020 via het online inschrijvingsformulier (klikken om te openen)

 

Meer info over de werking van het Huis van het Kind Grimbergen: www.grimbergen-huisvanhetkind.be

Huis van het kind logo

 

Bos op Stelten 2019: workshop door Gezinsbond!

Bos Op Stelten (3-12 jaar) – zo. 20/10/2019

Een magisch familiefestival rond "Bijzondere Boswezens" in het prachtige Grimbergse Prinsenbos

logo BOSopSTELTEN210x190mm

 

'Bos Op Stelten' is een heerlijk veelzijdig familiefestival op een uitzonderlijk groene locatie in hartje Grimbergen. Ga op ontdekking door het prachtige Prinsenbos en laat je verrassen door tal van bijzondere boswezens, groot of klein. Overal ontdek je feeërieke acts, sfeervol straattheater, ludieke animaties. Dompel je onder in meeslepende workshops zoals 'Papierdierplezier', 'Bosmagische brillen'...

Val van de ene verbazing in de andere tijdens verbluffende locatievoorstellingen zoals 'Muurke', 'Rommelman', of bouw mee aan opmerkelijke creaties zoals 'Takkeknikkerbaan', 'Verfjungle'...

Neem plaats in het wondermooie ‘L’Imaginarium Du Capitain Gustave', haal de zotste kuren uit bij het 'Pretpakket', of laat je betoveren bij 'GuapaWonderland'.
Met meer dan 70 uiteenlopende voorstellingen, workshops, animaties en straattheater zal het Prinsenbos overspoeld worden door een golf van ‘bijzondere boswezens’.

De Gezinsbond Grimbergen neemt deel aan dit familiefestival en richt de workshop "Herfstelfjes en herfsthelden" in voor jongens en meisjes van 3 tot 5 jaar. Je vindt ons in de crea-zolder van het MOT van 13.00 uur tot 14.00 uur. Vooraf inschrijven via CC Strombeek, want er zijn maar 12 plaatsjes beschikbaar!

Tickets voor dit familiefestival zijn te koop bij:

Cultuurcentrum Strombeek
Gemeenteplein z/n, 1853 Grimbergen

Tel. 02 263 03 43 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Meer
informatiehttps://www.ccstrombeek.be/bosopstelten2018

Bij aankoop van een festivalticket (€9 en €8 leden Gezinsbond) kan je deelnemen aan alle activiteiten voor jouw leeftijd. Vooraf inschrijven voor voorstellingen en workshops is aan te raden, want vol is vol.  De dag zelf kan je tussendoor vrij deelnemen aan de vele doorlopende activiteiten en animaties in het domein Guldendal en het Prinsenbos.

 

Fiets ze veilig, Fiets je vaardig!

Flyer Fiets ze veilig Fiets je vaardig 2019

Fiets (ze) veilig:

Kinderen laten fietsen op straat, dat is logisch. Of toch niet? Op 11 jaar zijn ze te jong (?), maar zijn ze op 12 jaar voldoende geoefend? Zijn we als ouder niet een beetje bang voor de verkeersdrukte? Kan je goed inschatten wat jouw kind al kan op de fiets? En weet je voldoende welke regels je hen best nog eens goed influistert voor je hen op weg stuurt? Een infoavond rond verkeersveiligheid vanuit fietsstandpunt, meteen de perfecte voorbereiding op een workshop fiets (je) vaardig.

Praktische probleemstellingen samen bespreken, jouw specifieke vraag wordt beantwoord als je deze van tevoren instuurt met korte omschrijving (eventueel met foto).

Fiets (je) vaardig:

Wanneer stuur je een kind met de fiets de weg op? Hoe kan ik mijn kind voorbereiden op veilig fietsen op straat? In deze workshop staan we stil bij hoe fietsvaardig je kind is en kom je te weten waar je best nog eens op oefent. Je krijgt tips om je kind beter te begeleiden in de overstap naar (zelfstandig) fietsen op straat.

Op speelse wijze met een kwis, korte spelletjes en hindernissenparcours oefent jouw kind zijn fietsvaardigheid.

Deze sessie kan slechts gevolgd worden wanneer je aanwezig was op het informatiemoment voor ouders.

Praktisch:

- donderdag 25 april 2019 - 20u: Fiets (ze) veilig: informatiemoment voor ouders

- zondag 28 april 2019 - 14u-17u: Fiets (je) vaardig: praktische sessie met kinderen en ouder(s)

- Doelgroep: lagere school, toegespitst op kinderen 1e tot 3e leerjaar

- Locatie: Basisschool De Regenboog, Speelbroek 38, 1850 Grimbergen

- Nodig: fiets met opgepompte banden, helm, fluo vestje

- Prijs per kind: leden Gezinsbond € 2 / Niet-Leden 6 €  (ouders gratis)

Deelnemen: Inschrijving verplicht vóór 21 april 2019 bij This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., met vermelding lidnummer

 

 

Tweedehandsbeurs lente 2019

2019 03 24 affiche 2HBGezinsbond Grimbergen-Beigem organiseert: zondag 24 maart 2019 van 10 tot 12 u in de Charleroyhoeve, Lierbaan 16, 1850 Grimbergen: tweedehandsbeurs voor baby- en kinderkleding van 0 tot 15 jaar, speelgoed en babymateriaal.

De gezinnen staan zelf in voor de verkoop. Kandidaat-verkopers kunnen zich inschrijven via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met vermelding van naam en lidnummer. Het aantal deelnemers is beperkt. Prijs per stand van 2 x 1.50m : € 8 voor leden, € 12 voor niet-leden. Na inschrijving krijgt u een mail met het rekeningnummer waarop het bedrag moet overgeschreven worden. Pas na betaling (binnen de 3 werkdagen) is de inschrijving definitief.

NIEUW: niet-verkochte spullen kunnen - indien de verkoper dit wenst - ter plaatse gelaten worden en deze zullen opgehaald worden door een organisatie die ze verdeelt onder kansarme gezinnen!